Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійське золото українки здобули на новеньких «імпахерах»


Попов привітав олімпійську чемпіонку Наталію Довгодько з перемогою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Попов привітав олімпійську чемпіонку Наталію Довгодько з перемогою

Київ – Олімпійська чемпіонка з академічного веслування Наталія Довгодько разом із трьома іншими українськими веслувальницями виборола для України «золото» у Лондоні. У понеділок дівчину з перемогою привітав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Він нагородив веслувальницю медаллю почесного киянина і пообіцяв допомогти сім’ї переможниці вирішити квартирне питання. Сама ж Наталія Довгодько й досі до кінця не вірить у перемогу українок, і дякує рідним, друзям та державі за допомогу і підтримку.

– Чи можна сказати, що державна допомога була однією зі складових Вашої перемоги?

– Так, тому що 2 роки тому дніпропетровська школа купила нам дуже хороші човни, дрібні класи. Вони найкращі в світі. Цього року наше Міністерство закупило комплекти теж дуже хороших човнів, на одному з них, на «четвірці» ми ганялись на Олімпіаді. Вони дуже хороші і дорогі, здається близько 30 тисяч євро коштує одна «четвірка». Ми дуже вдячні, тому що дуже відчутно. Раніше ми весь час виступали на гірших човнах. І коли нам дали «імпахер», ми просто зрозуміли, що це як якась дорога машина. Тобто ось є якась звичайна машина, і ось є «Porsche». Човен просто летів…

– Як гадаєте, Ваша перемога стане стимулом для розвитку та фінансування академічної греблі в Україні ?

– Хотілось би. Мені здається, що так. Можливо, цей вид спорту стане популярніший. Хотілося б, щоб він розвивався далі.

– Як оцінюєте нинішній стан української академічної граблі?

– Звичайно ж за кордоном умови кращі. В принципі ми, спортсменки, веслуємо за Дніпропетровську область, а там намагаються дати якомога більше можливостей і умов для тренувань. Ми дуже вдячні.

– Наостанок, чим плануєтесь займатись найближчим часом?
Ми не хочемо зупинятись на досягнутому. Звичайно, хочеться ще раз все повторити

– В кінці цього тижня я від’їжджаю готуватись до Чемпіонату Європи, це останній старт цього сезону. Ну а далі будемо готуватись, будемо показувати результати, ми не хочемо зупинятись на досягнутому. Звичайно, хочеться ще раз все повторити.


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG