Доступність посилання

ТОП новини

У Києві мітингують на захист садиби Сікорських (ВІДЕО)


Активісти захищають у Києві садибу Сікорського
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Активісти захищають у Києві садибу Сікорського

Активісти громадської організації «Молодіжний рух Києва» провели у столиці акцію на захист садиби сім’ї Сікорських, що на Ярославовому валу.

Активісти заявляють, що Міністерство оборони, на балансі якого нині цей будинок, не виділяє коштів на його збереження. Садибу наразі орендує благодійний фонд «Музей історії повітроплавання і авіації імені Ігоря Сікорського».

Як зауважує представник «Молодіжного руху Києва» Арсеній Пушкаренко, фонд обіцяв заснувати у садибі музей імені відомого авіатора Ігоря Сікорського, але зараз будинок у напівзруйнованому стані.

Активісти зібрали підписи на захист садиби Сікорських й передали звернення голові КМДА Олександру Попову з проханням повернути будинок у комунальну власність.

Садибу збудували у 1903 році, вони належала родині професора медицини Київського університету святого Володимира Івана Сікорського. Саме у дворі цього будинку його син, видатний український авіаконструктор Ігор Сікорський сконструював перший у світі гелікоптер. З 1904 року у цьому будинку також працювала музично-драматична школа, де викладав український композитор і диригент Микола Лисенко.

У травні минулого року голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець уже звертався до КМДА з проханням подати позов на орендаря садиби сім’ї Сікорських за утримання будинку в неналежному стані.
XS
SM
MD
LG