Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Pussy Riot у Москві: прокурор просить три роки, адвокати – виправдання


Справу Pussy Riot розглядає Хамовницький районний суд Москви
Справу Pussy Riot розглядає Хамовницький районний суд Москви
На суді над учасницями російського жіночого панк-гурту Pussy Riot у столиці Росії Москві адвокати підсудних заявили сьогодні в перебігу судових змагань сторін, що наполягають на їхньому виправданні. Вони вважають, що дії їхніх підзахисних, які їм інкримінують, не становлять злочину.

Натомість прокурор перед цим попросив суд призначити Надії Толоконніковій, Марії Альохіній і Катерині Самуцевич покарання у три роки позбавлення волі. На його думку, вина підсудних за кримінальним звинуваченням у хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті «повністю доведена».

Тим часом адвокати двох працівників храму Христа-Спасителя в Москві, які вважаються потерпілими у справі, попросили підсудним умовного покарання.

Усі три підсудні не визнають своєї вини. Учора на суді вони заявили, що їхній «панк-молебень» у храмі Христа-Спасителя в лютому зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени» не був спрямований на образу релігійних почуттів вірних, а мав на меті висловити протест проти політики російської влади і керівництва Російської православної церкви.

Їхні адвокати також скаржаться, що справу розглядають поспіхом, справжньої змагальності сторін немає, а суддя відмовляється приймати їхні клопотання.
XS
SM
MD
LG