Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пообіцяв доопрацювати мовний законопроект – Стус


Дмитро Стус
Дмитро Стус
Закон про засади державної мовної політики допрацюють і виправлять упродовж місяця. Це пообіцяв Президент України Віктор Янукович на зустрічі з представниками української інтелігенції, яка щойно завершилася у його кримській резиденції.

Як повідомив Радіо Свобода учасник зустрічі, письменник Дмитро Стус, зустріч тривала дві години, і Президент «зрозумів, наскільки значну проблему для української мови становить цей законопроект».

«Учасники зустрічі, серед яких і перший Президент України Леонід Кравчук, і академік Микола Жулинський, висловили до цього документа багато зауважень. Як результат, Президент ініціював створення комісії з доопрацювання законопроекту. За його словами, підписання закону або відкладуть до вересня, коли закон буде доопрацьований, і лише після цього його підпише глава держави, або ж він набуде чинності найближчим часом, а у вересні до нього внесуть необхідні зміни», – розповів Стус.

За словами письменника, як саме вчинити, Президент вирішить після консультацій із юристами. Під час зустрічі глава держави наголосив, що налаштований підтримувати й розвивати українську мову.

Делегація представників української інтелігенції прибула до Януковича у Крим сьогодні вдень.
XS
SM
MD
LG