Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив техніко-економічне обґрунтування будівництва СПГ-термінала


Кабінет Міністрів затвердив техніко-економічне обґрунтування будівництва в Україні термінала з регазифікації скрапленого природного газу. Про це після засідання уряду повідомив журналістам міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко.

Водночас, як розповів журналістам голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами Владислав Каськів, уряд затвердив економічні показники, календарний план, графіки й організаційну модель. За даними Каськіва, частка держави в цьому проекті становитиме 25%, а фактично держава оплатить тільки 7% вартості проекту.

Як уточнив журналістам глава Мінекономіки Петро Порошенко, «уряд України не повинен витрачати бюджетні кошти на надання гарантій на термінал, що бюджетні кошти йдуть винятково на підводний канал».

Відповідно до розробленого раніше компанією Socoin (Іспанія) техніко-економічного обґрунтування, проект термінала можна реалізувати протягом 49 місяців, перші обсяги газу можна буде отримати в 2016 році.

Найбільш оптимальним місцем для реалізації проекту обрано майданчик біля морського торговельного порту «Південний», що на Одещині.

Вартість будівництва СПГ-термінала становитиме 846 мільйонів євро.
XS
SM
MD
LG