Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську бюджетників зігнали на мітинг для підтримки «мовного закону» – активісти


У Дніпропетровську працівників бюджетної сфери із застосуванням адмінресурсу зібрали на мітинг на підтримку рішення Президента Віктора Януковича підписати «мовний закон», який відбувся в середу ввечері на Фестивальному причалі, повідомив Радіо Свобода керівник громадського руху «Спільна справа» в Дніпропетровській області, організації, що стежить за виборами, Віктор Романенко.

За його інформацією, на мітинг у «добровільно-примусовому порядку» були звезені працівники бюджетних установ, зокрема, освітяни та медики з різних міст області – Дніпродзержинська, Павлограда тощо. Не на камеру учасники акції говорили, що декого задля участі в акції викликали з відпустки.

Активісти руху «Спільна справа» зафіксували 6–7 автобусів, які централізовано підвозили людей на площу. Загалом, за даними «Спільної справи», були присутні півтисячі учасників.

Водночас у прес-службі обласної організації Партії регіонів Радіо Свобода повідомили, що в акції на підтримку закону «Про засади державної мовної політики в Україні» у Дніпропетровську взяло участь близько 5 тисяч людей, як партійців, так і прихильників партії, і відкинули звинувачення у примусовому звезенні бюджетників.

Раніше на Дніпропетровщині скаржились на тиск і застосування адмінресурсу Партією регіонів під час збору підписів на підтримку законопроекту «Про засади державної мовної політики».

Прес-служба Президента повідомила в середу, що він підписав закон «Про засади державної мовної політики». Таким чином, цей закон після офіційної публікації набуде чинності в його нинішньому вигляді, без урахування всіх зауважень до нього.
XS
SM
MD
LG