Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку працівників облдержадміністрації змусили вийти на «мовний» мітинг — джерело


Джерело в Донецькій обласній державній адміністрації повідомило Радіо Свобода, що працівників держустанови в «добровільно-примусовому порядку» змушували піти на мітинг на підтримку підписання Президентом «мовного закону», що відбувся в середу ввечері в Донецьку біля облдержадміністрації.

Прес-секретар донецького Комітету виборців України Катерина Жемчужникова, яка також побувала на мітингу, звернула увагу: «Дуже багато людей привезли з області. У перших рядах можна було впізнати голів місцевих та селищних рад. А стосовно працівників облдержадміністрації, то вони там були, адже після закінчення мітингу досить багато людей повернулися у саму будівлю».

Автобуси, на яких на акцію звозили людей із міст та селищ області, можна було побачити просто біля облдержадміністрації.

Партія регіонів, організатор заходу, заявляє, що мітинг відвідало не менш як дві тисячі людей.

Таким чином регіонали висловили радість від сьогоднішнього підписання Президентом Віктором Януковичем закону «Про засади державної мовної політики».

На мітингу серед учасників були присутні голови Донецької ОДА й облради Андрій Шишацький і Андрій Федорук та донецький міський голова Олександр Лук’янченко.

Мітингувальники тримали плакати «Партія регіонів виконує свої зобов’язання» та «Партія регіонів тримає своє слово».

Прес-служба Президента повідомила в середу, що він підписав закон «Про засади державної мовної політики». Таким чином, цей закон після офіційної публікації набуде чинності в його нинішньому вигляді, без урахування всіх зауважень до нього.
XS
SM
MD
LG