Доступність посилання

ТОП новини

21% українців – за перейменування міліції на «поліцію» – опитування


Близько 21% опитаних українців підтримують ідею перейменування міліції на «поліцію». Такими є дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» і оприлюднені сьогодні речником МВС Володимиром Поліщуком.

При цьому 43% респондентів поставилися до такої ідеї негативно. «В Україні найбільш негативно ставляться до такої ініціативи мешканці півдня, переважно старші люди та мешканці сіл», – йдеться у поясненні до опитування.

Сам представник МВС зазначив, що якщо міліцію і перейменовуватимуть на «поліцію», цей процес супроводжуватиметься комплексною реформою правоохоронних органів.

«Слово «міліція» означає «озброєний народ», цей термін давно не відповідає змісту роботи МВС», – наголосив Поліщук. За його словами, перетворення міліції на поліцію супроводжуватиметься покращенням матеріального забезпечення та реорганізацією структури. Зокрема, як розповів Володимир Поліщук, керівники МВС будуть політичними особами і не матимуть поліцейських звань.

У 2011 році міліцію на «поліцію» перейменували у Російській Федерації.

Опитування, представлене сьогодні в МВС України, «Рейтинг» провів у грудні 2011 року. Тоді методом особистого формалізованого інтерв’ю опитали тисячу респондентів з усіх регіонів України.
XS
SM
MD
LG