Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську забудова викликала екологічну катастрофу на Дніпрі


У Дніпропетровськ у через будівництво дамби частина Дніпра поблизу житломасиву «Перемога» перетворилась на болото. У четвер високопосадовці облдержадміністрації, екологи, санітарні лікарі, фахівці рибінспекції та провели екстрену нараду щодо порятунку Дніпра, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За даними, оприлюдненими на нараді, будівництво яхт-клубом «Січ» берегоукріплювальної дамби на Дніпрі стало причиною того, що проточність води в річці порушилась і водна рослинність почала накопичуватись та розкладатись.

Наразі, за даними екологів, цвітіння води і гниття водоростей, посилене аномальною спекою останніх тижнів, викликає неприємний сморід, що поширюється на прилеглі райони. Жителі деяких будинків не можуть навіть відчиняти вікна.

«На річці Дніпро та інших водоймах області побудована велика кількість дамб та інших гідротехнічних споруд, які сьогодні завдають екологічної шкоди, що призводить до посилення процесу цвітіння води, її токсикації», – констатував голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

На скарги сотень жителів міста посадовці не реагували кілька днів. Наразі фахівці міркують, як відновити проточність у Дніпрі.

Контрольні органи мають перевірити проектну та дозвільну документацію на будівництво, а забудовникам треба у найкоротший термін розмити набудовану дамбу і почистити акваторію Дніпра від водоростей.

Нагляд за роботами здійснюватиме природоохоронна прокуратура.
XS
SM
MD
LG