Доступність посилання

ТОП новини

Кремль скористається «мовним» законом (огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – Після підписання Президентом «мовного» закону українці житимуть в іншій країні, стверджує газета «День». У газетярів немає жодного сумніву в тому, що «мовне» питання було одним із пунктів Харківських угод. І навіть якщо з точки зору Партії регіонів призначення цього закону виключно агітаційно-передвиборче, то Кремль вважає інакше, зазначає видання. Він та його палкі прихильники в Україні неодмінно спробують використати цей документ, щоб розшарпати країну та зіштовхнути українців лобами. І головне питання полягає в тому, чи готове суспільство чинити опір цим намірам? Видання переконує, що час декларацій і палких промов давно вичерпано. Настав час для інтелектуального етичного спротиву. На особистісному рівні. Докладніше про це йдеться в статті «Руйнування українського бастіону. Заради євразійського простору?».

Парламентські вибори не принесуть нічого нового в технологію використання адміністративного ресурсу, переконує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що влада використає адмінресурс сповна. Але сьогодні всі переоцінюють здатність владного апарату сприяти певному результату на виборах. Деякі кандидати можуть розраховувати на сприяння муніципальних засобів масової інформації чи органів влади. Можна через владу сформувати собі членів дільничних виборчих комісій чи спостерігачів із працівників бюджетних установ. Однак цим людям доведеться платити гроші. Тільки цим визначається їхня лояльність. І не дає жодних гарантій на успіх. Заголовок публікації «Наближеність до владних органів може мати зворотний ефект для кандидата».

Концепцію реформування правоохоронних органів, яка, зокрема, передбачає перейменування міліції на поліцію, вже надіслано на розгляд Ради нацбезпеки та оборони, інформує газета «Голос України». Самі правоохоронці переконують: зміна назви – це лише частина великої реформи. А починати її потрібно з поліпшення соціальної захищеності правоохоронців і підвищення зарплати. Тоді зникне мотивація брати хабарі. Крім того, потрібно оновити технічну базу МВС. Адже сьогодні 80 відсотків автомобілів, якими користуються правоохоронці, слід списати, наголошує видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG