Доступність посилання

ТОП новини

Лісничу звільнили з посади директора Києво-Печерського заповідника


Міністерство культури України ухвалило рішення звільнити з посади генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторію Лісничу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Там наголошують, що у зв’язку з колективними скаргами, що надходили до Мінкультури від працівників заповідника, у яких «вказувалося на численні порушення трудового законодавства з боку дирекції», міністр культури Михайло Кулиняк 31 липня провів робочу зустріч з генеральним директором Вікторією Лісничою, її заступниками, керівниками структурних підрозділів заповідника.

Претензії, які виклали міністрові співробітники заповідника, полягали в тому, що «під час реструктуризації, яка наразі відбувається у заповіднику, генеральний директор здійснювала прийом нових працівників, при тому, що вже працюючі у заповіднику співробітники мають переважне право на заміщення вакантних посад по переводу», а також у тому, що «в умовах обмеженого фінансування генеральний директор запровадила непрозору процедуру встановлення надбавок до заробітної плати та преміювання, віддаючи перевагу щойно призначеним працівникам».

Після цієї наради міністр зокрема доручив відділу внутрішнього аудиту Мінкультури провести аудиторську перевірку, в рамках якої з’ясувалося, що при реструктуризації заповідника гендиректор справді не врахувала переважне право вже працюючих співробітників на заміщення вакантних посад за переведенням. «Натомість було здійснено нові призначення 13 осіб», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, за дорученням міністра, перевірку щодо дотримання актів законодавства України про працю у заповіднику 9 серпня здійснив відділ кадрової роботи та державної служби Мінкультури. «У ході перевірки з’ясувалося, що замість виправлення недоліків у роботі, Вікторія Ліснича припустилася ще грубіших порушень чинного трудового законодавства та умов контракту між нею та міністерством», – наголошують у відомстві.

«При цьому у деяких ЗМІ 9 серпня з’явився коментар Лісничої, у якому вона кваліфікувала дії співробітників міністерства, що проводили перевірку, як «рейдерське захоплення відділу кадрів»», – зазначають у міністерстві і додають, що матеріали перевірки передадуть до правоохоронних органів.
XS
SM
MD
LG