Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко відмовилася від відеоконференції з американським судом


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко офіційно відмовилася від участі у відеоконференції в справі «Universal Trading and Investment Co. Inc. проти Юлії Тимошенко». Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

У заяві про офіційну відмову Юлія Тимошенко мотивує це рішення тим, що, відповідно до рекомендацій українських лікарів і фахівців німецької клініки «Шаріте», вона перебуває в стаціонарному медичному закладі, де проходить курс реабілітації, і лікарі порадили їй утриматися від участі в будь-яких заходах для забезпечення спокою та уникнення стресу.

У пенітенціарній при цьому наголосили, що і Качанівська колонія, і Центральна клінічна лікарня «Укрзалізниці», де наразі перебуває Тимошенко, оснащені відповідним обладнанням та мають всі технічні можливості для проведення відеоконференцій.

Американська консалтингова компанія Universal Trading and Investment Co., Inc. (UTICo) у судовому порядку вимагає від Юлії Тимошенко виплатити борги компанії «Єдині енергетичні системи України» у розмірі 18,3 мільйона доларів.

Справа про діяльність корпорації ЄЕСУ також розглядається в окремому порядку харківським судом.
XS
SM
MD
LG