Доступність посилання

ТОП новини

«Мовний майдан» у Харкові перенесли на інше місце


Віднині у Харкові «мовний майдан» – осередок протесту проти мовного закону – базуватиметься біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Про це Радіо Свобода повідомив координатор цієї безстрокової акції протесту Дмитро Пилипець.

За його словами, оскільки учасникам акції суд заборонив мітингувати на площі Свободи, члени Спілки української молоді та «Молодої просвіти» продовжуватимуть у новому місці.

«Судові пристави прибули на площу Свободи близько 12:00 і зачитали постанову про заборону проведення протестної акції на цьому майдані. Я вважаю, що міліція не мала права нас виганяти, бо судова постанова ще не набула чинності. Ми можемо оскаржити рішення окружного суду впродовж десяти днів, що і збираємося зробити», – зазначив Пилипець.

«Якщо нам не дозволяють проведення протестної акції на площі Свободи, то ми будемо відстоювати рідну українську мову тут поруч з пам’ятником Кобзареві. Протестуватимемо проти підписання Президентом закону про засади державної мовної політики, доки депутати Верховної Ради і Віктор Янукович його не скасують», – додав він.

Дмитро Пилипець також розповів, що заявку про проведення мирної акції біля пам’ятника Шевченку мітингувальники надіслали у відповідні органи ще три тижні тому, оскільки підозрювали, що їх виженуть із площі Свободи.
XS
SM
MD
LG