Доступність посилання

ТОП новини

Pussy Riot стали кандидатами на здобуття премії Кандинського


Учасниці панк-групи Pussy Riot стали кандидатами на здобуття премії Кандинського в номінації «Проект року».

Згідно з повідомленням, опублікованим сьогодні на сайті газети «Комерсант», кандидатури дівчат висунула член експертної ради премії, художній критик Ірина Кулик.

За правилами, заявка для участі в конкурсі може бути подана як самим художником, так і третьою особою - з письмового дозволу автора. Однак для Pussy Riot було зроблено виняток. Учасниці групи дали усну згоду, а необхідні документи підписали їхні адвокати. Учасниці панк-групи зараз утримуються в слідчому ізоляторі і не можуть самі цього зробити.

Премія Кандинського вручається в Росії за досягнення в області сучасного мистецтва. Учасниці Pussy Riot - Марія Альохіна, Надія Толоконникова та Катерина Самуцевіч - номіновані за так званий панк-молебень «Богородиця, Путіна прожени», який вони влаштували в храмі Христа Спасителя.

У зв'язку з цією акцією щодо виконавиць було порушено кримінальну справу за звинуваченням у хуліганстві. Судовий процес по ньому практично завершений. Вирок буде оголошено 17 серпня. На цей же день запланована міжнародна акція на підтримку Pussy Riot.
XS
SM
MD
LG