Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті поширюють фальшиві передвиборчі листівки


Громадянський рух «Відсіч» заперечив свою причетність до листівок проти народного депутата від НУНС Миколи Круця і вважає їх «нервовою реакцією можновладців» на кампанію «Помста за розкол країни». Про це повідомили в Івано-Франківську активісти руху Михайло Свистович та Ольга Сало.

За їхніми словами, у Тлумачі, Галичі, Тисмениці та інших населених пунктах 84-го виборчого округу невідомі поширювали листівки, схожі на ті, які розповсюджує «Помста за розкол країни». В них йшлося про те, що Микола Круць голосував за підтримку Харківських угод і за мовний законопроект, хоча це не відповідає дійсності.

За словами Ольги Сало, «це спроба підставити, дискредитувати кампанію «Помста за розкол країни», яка тримається на громадських засадах, учасники якої звичайні люди, яка існує за рахунок громадських пожертв і мета якої позитивна і благородна». Ця мета – поширення листівок із закликом не голосувати за Партію регіонів, Комуністичну партію та майбутніх кандидатів від цих партій, що голосували за мовний закон.

За словами Михайла Свистовича, наразі кампанія розгорнута в 34 округах, через соціальні мережі записалося понад півтори тисячі волонтерів. Активісти руху уже поширили сотні тисяч листівок. Почалися затримування активістів руху «Відсіч», на них складено понад 50 протоколів, накладено сім штрафів.

Зараз готується велика акція кампанії «Помста за розкол країни» в окрузі Володимира Литвина.
XS
SM
MD
LG