Доступність посилання

ТОП новини

Росія різко критикує нові санкції США щодо Ірану


Будівля МЗС Росії в Москві
Будівля МЗС Росії в Москві
Міністерство закордонних справ Росії різко скритикувало в понеділок нові санкції Сполучених Штатів Америки щодо Ірану й заявило, що вони можуть серйозно зашкодити відносинам двох країн, якщо під них потраплять російські компанії.

Росія назвала ці нові санкції неприйнятними і неприпустимими, «відвертим шантажем» і «грубим порушенням міжнародного права».

Крім того, «невпинне нарощування тиску на Тегеран і висування ультиматумів» тільки підриває шанси на врегулювання навколо суперечливої іранської ядерної програми, мовиться в заяві МЗС Росії. А односторонні санкції підривають єдність міжнародної «шістки» посередників у переговорах щодо цієї програми, до якої належать і США, і Росія, заявили в Москві.

США в суботу запровадили нові санкції стосовно Ірану через його ядерну програму, які, серед іншого, торкнуться діяльності у США іноземних компаній, які співпрацюють із Іраном у низці галузей, які, на думку США, мають стосунок до цієї програми, зокрема, нафтогазовій і фінансовій, що має підірвати фінансові можливості Ірану продовжувати цю програму.
XS
SM
MD
LG