Доступність посилання

ТОП новини

Янукович заявляє, що поправки до мовного закону за необхідності будуть внесені


Президент України Віктор Янукович заявляє, що поправки до мовного закону за необхідності будуть внесені.

Про це він сказав сьогодні в ході робочої поїздки до Севастополя, повідомляє УНІАН.

Зокрема, відповідаючи на питання: «Чи є складнощі в реалізації закону про засади мовної політики?», глава держави сказав: «Закон тільки-но набув чинності, і сьогодні ми ще не можемо ніяких висновків робити».

За словами Януковича, «зрозуміло одне: ми поступово рухаємося у бік Європейської хартії про мови, і це дуже важливо. Там, де закон потребує вдосконалення... Пройде час, ми побачимо його достоїнства і недоліки. Якщо потрібно буде зробити якісь поправки до цього закону – ми зробимо».

Янукович нагадав, що створено відповідну робочу групу, і, за його словами, практично немає обмежень для входження в неї експертів. «Тобто, у складі цієї групи є розробники цього закону, і люди, які виявили бажання попрацювати над його удосконаленням, щоб закон створив у нас в Україні умови рівності мов, щоб у нас не було жодних проблем в жодному регіоні, і це відповідало Європейській хартії», – сказав Янукович.

Верховна Рада ухвалила «мовний закон» 3 липня. Таке рішення парламенту призвело до низки протестних акцій у різних регіонах України, зумовлених тим, що закон суттєво розширює сферу вжитку в Україні російської мови. Однак попри несприйняття закону частиною населення України, 31 липня його підписав спікер парламенту Володимир Литвин, а 8 серпня – Президент України Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG