Доступність посилання

ТОП новини

Іващенко звинувачує Печерський суд у фальсифікації вироку


Валерій Іващенко
Валерій Іващенко
Колишній тимчасовий виконувач обов’язків міністра оборони України Валерій Іващенко звинувачує колегію суддів Печерського районного суду Києва у фальсифікації доказів і показів свідків при винесенні йому вироку. Як повідомляє УНІАН, про це він заявив сьогодні, виступаючи з поясненнями на підтримку своєї скарги на вирок в Апеляційному суді Києва.

«Печерський райсуд Києва, виносячи мені вирок, просто-напросто скоїв фальсифікацію у його написанні. Насамперед, у вирок дослівно внесено текст з другої по десяту сторінку з обвинувального висновку з тими самими помилками, що і були в ньому», – сказав Іващенко.

Іващенко зауважив, що у вироку вказано з помилками прізвища окремих свідків. Більше того, зазначив Іващенко, у вирок перенесено з обвинувального висновку покази кількох свідків, хоча у ході допиту на судовому засіданні вони давали інші пояснення.

«Це фактично є службовим підлогом суддів Сергія Вовка, Оксани Царевич і Володимира Карабаня, що підпадає під дію статті 366 Кримінального кодексу, а також тягне за собою відповідальність за винесення завідомо неправосудного рішення», – заявив він.

У квітні Іващенка засудили до 5 років позбавлення волі у справі за обвинуваченням його у зловживанні службовим становищем під час підписання плану санації державного підприємства «Феодосійський судномеханічний завод».
XS
SM
MD
LG