Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваного у підготовці замаху на Путіна видадуть Росії – український суд


Адам Осмаєв
Адам Осмаєв
Апеляційний суд Одеської області підтримав пропозицію прокуратури про екстрадицію до Росії головного фігуранта у кримінальній справі за фактом підготовки замаху на президента Росії Володимира Путіна Адама Осмаєва.

На засіданні у вівторок суд визнав недостатніми аргументи адвокатів і погодився з рішенням Генеральної прокуратура України екстрадувати Осмаєва до Росії на підставі запиту від Генпрокуратури Російської Федерації про видачу Осмаєва, підозрюваного в причетності до підготовки замаху на Путіна.

На початку засідання колегії суддів передали заяву Осмаєва, в якій він попередив суддів, що вони будуть співучасниками його вбивства у разі його видачі Росії. Він також направив цю заяву Президенту України, посольствам США і країн ЄС. У заяві Осмаєв також зазначив, що не скоював злочинів, в яких його обвинувачують, і «навіть не є тим самим Осмаєвим».

4 лютого в Одесі під час спеціальної операції було затримано підозрюваних, які перебували в міжнародному розшуку. Цих осіб підозрюють у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року. 27 лютого в СБУ підтвердили інформацію про те, що російські та українські спецслужби запобігли планам терористів, затриманих в Одесі, які готували замах на прем’єр-міністра Росії Путіна після президентських виборів у Росії. У деяких російських політиків та журналістів виникали сумніви щодо реальності такого замаху на російського главу. Крім того, один із лідерів чеченських сепаратистів Ахмед Закаєв заявив Радіо Свобода, що ФСБ і оточення Путіна займаються пропагандою, щоб допомогти йому. Якщо критики Путіна, серед яких і Закаєв, вважають, що саме російська влада влаштувала вибухи житлових будинків перед президентськими виборами 2000 року, то за офіційною версією, теракти тоді організували чеченські бойовики.

XS
SM
MD
LG