Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати подали касаційну скаргу на вирок Луценку


Адвокати Ігор Фомін та Олексій Баганець сьогодні подали касаційну скаргу на вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку.

Водночас, за словами Баганця, він що не має особливих сподівань на те, що Апеляційний суд виправдає Луценка і звільнить з-під варти, оскільки той ніколи не визнає повністю або частково свою провину, тим більше, не визнає, що справа проти нього не є політично вмотивованою.

Тим не менше, каже адвокат, рішення касаційної інстанції дасть змогу в подальшому звертатися з черговим позовом до Європейського суду з прав людини. Захисник Луценка також припустив, що Європейський суд використає для розгляду справи прискорену процедуру, і екс-міністр зможе вийти з-за ґрат ще до грудня 2014 року, коли спливе 4-річний термін його ув’язнення.

27 лютого цього року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тисячі гривень компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця.

Захист екс-міністра намагався оскаржити вирок своєму підзахисному в Апеляційному суді Києва. Однак суд у середині травня відмовив у задоволенні цієї апеляції. Луценко перебуває під арештом з 26 грудня 2010 року.
XS
SM
MD
LG