Доступність посилання

ТОП новини

Член антикорупційного комітету хоче вийти з нього через зміни тендерного законодавства


Член Національного антикорупційного комітету при Президентові України, президент творчого об’єднання «Технології оптимального розвитку особистості» і керівник контактної групи організації Transparency International в Україні Олексій Хмара має намір вийти з комітету на знак протесту проти змін до тендерного законодавства, заявив він у вівторок в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, владна партія, яка «виставляє своїх людей на владні посади», має доступ до державних підприємств, які «відтепер проводять свої тендери, керуючись відкритими процедурами, у надзвичайно корумпований спосіб».

«На знак протесту щодо цього я ухвалив рішення про вихід з Національного антикорупційного комітету при Президенті, і буквально завтра думаю оприлюднити свою заяву на ім’я Президента», – заявив Хмара.

1 серпня Президент Віктор Янукович підписав закон про виведення державних підприємств із-під обов’язкової дії тендерних процедур закону «Про здійснення державних закупівель».

Згідно зі змінами, з-під дії закону вилучаються закупівлі, які здійснюються за власні кошти державними, казенними, комунальними підприємствами та підприємствами з державною часткою в понад 50 відсотків.
XS
SM
MD
LG