Доступність посилання

ТОП новини

Львів’яни засумували за футболом і розкупили усі квитки на матч Україна-Чехія


Львів – У середу до Львова після Євро-2012 повернувся великий футбол. Увечері на стадіоні «Арена Львів» відбудеться товаристський матч між національними збірними України та Чехії. Це перша гра української збірної після єврочемпіонату. На здивування організаторів футболу, попри період відпусток, на львівському стадіону вільних місць немає.

Українці після Євро-2012 засумували за футболом і всі квитки на матч між збірними Україна-Чехія були розкуплені ще за три дні до товаристської зустрічі.

Приїхав у Львів дніпропетровець Сергій разом зі своїми друзями, загалом їх 10. У Львові вони перебуватимуть добу, винайняли помешкання. Востаннє Сергій був у Львові у 2009 році.

«Місто таке ж гарне, як і було. Зараз піднімемось на Ратушу, тут гарна атмосфера, хотілося б тут жити. Ми придбали квитки на матч по 30 гривень через інтернет, квартира теж вийшла не дорого. Зустрічали вболівальників із Польщі, а чехів вже, мабуть, побачимо на стадіоні», – поділився враженнями Сергій.

Чеських уболівальників з футбольною атрибутикою у місті не зустріла. Невелика група фанів приїхала безпосередньо на футбол.

Львів’яни хочуть віддати арену українській збірній

Збірні України та Чехії провели тренування на львівському стадіоні і жодних зауважень до спортивної арени не мали, повідомив Радіо Свобода голова Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо. За його словами, у місті гарна і піднесена атмосфера, незважаючи на те, що було Євро, що відпустки, квитки розкуплені. Ярослав Грисьо зазначив, що львів’яни дуже б хотіли, щоб львівський стадіон був ареною української збірної.

Не проти такої ідеї і тренер української збірної Олег Блохін. Він зізнався, що Львів любить і він, і його підопічні. Бо такої гарної підтримки, як у Львові, немає ніде. «Я ще давніше казав, що хотів, щоб на чемпіонаті наша збірна грала у Львові. Бо як заспівали гімн, то це дійсно піднесення!» – зауважив Блохін.

А гімн України на львівському стадіоні виконає вокальна формація «Пікардійська терція». Пікардійці не вперше співатимуть гімн держави перед матчем і хочуть вкотре бути фартовими для українських футболістів, каже керівник музичного гурту Володимир Якимець.

Вже 11 вересня українська збірна гратиме у відбірному турнірі до чемпіонату світу 2014 року. У Лондоні українські футболісти зустрінуться зі збірною Англії.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG