Доступність посилання

ТОП новини

Українці очолюють список легалізованих у Польщі іноземців – польське МВС


Польська влада вже видала громадянам іноземних держав, які нелегально жили у Польщі від моменту приєднання країни до Шенгенської зони, майже 3 тисячі дозволів на легальне перебування, більше 1 тисячі з яких отримали українці.

Як повідомляє УНІАН, за останніми даними польського Міністерства внутрішніх справ, громадяни України очолили список іноземців за кількістю отриманих дозволів, випередивши в’єтнамців, котрі подали найбільше заявок на легалізацію в рамках спеціальної акції – «abolicja» – реалізованої в першій половині цього року.

«На даний момент легалізовано 2 тисячі 831 іноземця, які перебували у Польщі, зокрема, без перерви щонайменше від 20 грудня 2007 року та жили в країні нелегально до моменту набуття чинності закону про легалізацію, тобто до 1 січня 2012 року», – відзначили у прес-службі відомства.

Понад 9 з половиною тисяч іноземців подали заявки на легалізацію у Польщі, яку країна проводила з 2 січня по 2 липня цього року.

Акцію за легалізацію нелегальних мігрантів у Польщі ініціювали у 2010 році громадянки України, які спільно з представниками польських громадських організацій написали відповідне звернення до представників польської влади.
XS
SM
MD
LG