Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці незаконно прослуховують представників опозиції – Турчинов


Правоохоронні органи стежать за представниками опозиції без відповідних дозволів, заявив керівник центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції Олександр Турчинов.

«Цинізм полягає в тому, що сьогодні працівники силових структур взагалі проводять так звану оперативну роботу, тобто прослуховування, переслідування представників опозиції без будь-яких рішень суду, без будь-яких письмових дозволів», – сказав Турчинов після оголошення вироку щодо екс-глави МВС України Юрія Луценка, повідомляє «Українська правда».

Сам вирок Луценку за епізодом, пов'язаним з отруєнням Віктора Ющенка (два роки обмеження волі) один з лідерів опозиції назвав «черговим брудним фарсом».

За його словами, для цього засудження екс-міністра «використовували» третього президента Віктора Ющенка.

Відповідаючи на запитання, про що вони говорили з Луценком під час засідання суду, Турчинов сказав: «Ми обговорювали питання передвиборчої кампанії. Юрій, навіть перебуваючи в СІЗО, активно проводить політичну агітацію, і ми відчуваємо серйозну підтримку 5-го номеру нашого списку».

Печерський районний суд Києва засудив сьогодні Юрія Луценка до двох років позбавлення волі – за звинуваченням у службовій недбалості під час розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього президента Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG