Доступність посилання

ТОП новини

Херсонська й Луганська облради надали російській мові статус регіональної


Сьогодні Херсонська облрада надала російській мові статус регіональної. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на сесії облради в рамках реалізації в області Закону України «Про засади державної мовної політики». Зокрема, за це рішення проголосували 50 депутатів з 55, зареєстрованих у залі.

Луганська обласна рада також надала російській мові статус регіональної на території області. За таке рішення на позачерговій сесії в п’ятницю проголосували 93 депутати з 98, зареєстрованих у залі засідань. Облрада також рекомендувала сільським, селищним, міським радам дозволити використання регіональної мови у своїй роботі, діловодстві, документації.

3 липня 2012 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про засади державної мовної політики», що викликало хвилю протестів по всій Україні. Опозиція заявляла, що закон ухвалено з істотними порушеннями. Закон дозволяє використовувати російську мову в офіційному діловодстві в регіонах, в яких не менш як 10% жителів розмовляють цією мовою. Закон набув чинності 10 серпня.
XS
SM
MD
LG