Доступність посилання

ТОП новини

FEMEN спиляли Поклінний хрест біля майдану Незалежності в Києві (ФОТО)


Активістки жіночого руху FEMEN спиляли бензопилою і повалили Поклінний хрест недалеко від Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац). Комунальні служби вивезли його з пагорбу над Майданом.

Відео акції вперше з’явилося в ефірі російського державного телеканалу Russia Тoday, що мовить у Росії і в інших країнах. Звідти воно потрапило в Youtube.



Сайт руху FEMEN повідомив: «У день винесення вироку жіночий рух FEMEN висловлює підтримку і повагу своїм російським колегам з групи Pussy Riot. На знак солідарності з жертвами кремлівсько-попівського режиму FEMENки звалили поклінний хрест над Майданом незалежності».

Як пояснюється на сайті, такою акцією FEMEN закликали «всі здорові сили суспільства нещадно випилювати з мозку трухляві релігійні забобони, які слугують опорою диктатури і перешкоджають розвитку демократії і свободі жінок».

Комунальники обіцяють відновити Хрест уже 20 серпня, у понеділок.



Сьогодні в Хамовницькому суді Москви мають оголосити вирок Pussy Riot. Марію Альохіну, Надію Толоконникову і Катерину Самуцевіч звинувачують у хуліганстві за участь у панк-молебні «Богородице, Путіна прожени» в московському храмі Христа Спасителя. Прокурор просив засудити їх до трьох років позбавлення волі. Захист наполягає на виправданні підсудних.

XS
SM
MD
LG