Доступність посилання

ТОП новини

Співдоповідачі ПАРЄ вітають звільнення Іващенка, сподіваються на звільнення Тимошенко й Луценка


Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін
Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін
Співдоповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) по Україні Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін вітають звільнення з-під варти колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони України Валерія Іващенка. Про це йдеться в заяві співдоповідачів ПАРЄ.

«Звільнення Іващенка є важливим першим кроком вирішення питання ув’язнених колишніх урядовців, згідно із очікуваннями Асамблеї, висловленими в резолюції №1862 від 2012 року», – зазначили співдоповідачі.

Репс та де Пурбе-Лундін висловили сподівання, що за звільненням Іващенка відбудеться звільнення колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Вони також ще раз закликали Президента України Віктора Януковича вирішити це питання політичним шляхом, якщо суди не зможуть до виборів поставити крапку у справах колишніх українських урядовців.

14 серпня колегія суддів Апеляційного суду Києва звільнила колишнього тимчасово виконувача обов’язків міністра оборони України Валерія Іващенка від відбування основного покарання.
XS
SM
MD
LG