Доступність посилання

ТОП новини

Уряд США закликає Україну звільнити Луценка і Тимошенко


Сполучені Штати Америки розчаровані вироком у судовому процесі над колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і закликають Україну звільнити його та колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

Про це йдеться у заяві уряду США, оприлюдненій у п’ятницю посольством США в Україні.

У документі наголошується, що «політично мотивоване переслідування опозиційних лідерів, включно із Луценком і Тимошенко, викликає серйозні занепокоєння щодо відданості уряду України демократії і верховенству права».

«Ми беремо до уваги рішення українського апеляційного суду, оголошене на початку цього тижня, відпустити колишнього виконувача обов’язки міністра оборони Валерія Іващенка, який також був ув’язнений на сумнівних підставах, і закликаємо уряд України звільнити пана Луценка та пані Тимошенко, які, на нашу думку, повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті», – сказано у заяві уряду США.

У п’ятницю, 17 серпня, співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) по Україні Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін заявили, що вітають звільнення з-під варти Іващенка та сподіваються на звільнення Тимошенко і Луценка.

Цього ж дня Луценка було засуджено до 2 років обмеження волі ще в одній справі, про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата на Президента Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG