Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі затриманих через «ведмежий десант» звільняють із-під варти


Комітет державної безпеки Білорусі повідомив у п’ятницю, що звільнив із-під варти на підписку про невиїзд двох затриманих раніше білорусів, журналіста і ріелтора, у зв’язку з «десантом плюшевих ведмедиків».

Обидва, фотожурналіст Антон Сурапін і ріелтор Сергій Башаримов, уже відпущені зі слідчого ізолятора КДБ, мовиться в повідомленні на сайті КДБ Білорусі. Вони перебували там один із 13 липня, інший із 6 липня.

Водночас обидва залишаються обвинуваченими в справі про нелегальний перетин кордону, слідство в якій далі триває, повідомив КДБ.

Обох обвинувачують у «сприянні в нелегальному перетині кордону», що його здійснили на початку липня громадяни Швеції, нелегально влетівши до Білорусі на легкому літаку і скинувши там у кількох місцях на парашутиках плюшевих ведмедиків, до яких були причеплені гасла з закликами до свободи слова.

При цьому журналістові і блогерові Сурапіну інкримінують те, що він оприлюднив в інтернеті прислані йому, як він каже, анонімно електронною поштою фотографії тих ведмедиків, а ріелторові Башаримову – незавершену спробу організувати оренду помешкання ще одному шведові, як вважають, учасникові акції, який перебував на білоруській території легально. Яким чином ці дії можна вважати «сприянням у нелегальному перетині кордону», не пояснюють.
XS
SM
MD
LG