Доступність посилання

ТОП новини

Iз м’ясом хворої на сибiрку корови контактували 26 осiб – Запорiзька ОДА


Контакт iз м’ясом корови, iнфiкованої сибiркою, мали 26 осiб, у двох iз них зафiксовано пiдвищення температури, повiдомили в прес-службi Запорiзької обласної державної адмiнiстрацiї в понедiлок.

«Наразi вони перебувають пiд контролем медичної служби й отримують профiлактичне лiкування. Двох людей, якi безпосередньо обробляли тушу корови, госпiталiзували з ознаками пiдвищення температури тіла», – мовиться в повiдомленнi прес-служби.

В осередку захворювання фахiвцi ветеринарної медицини, мiлiцiї та санепiдемстанцiї здiйснюють низку протиепiзоотичних, протиепiдемiчних i санiтарно-гiгiєнiчних заходiв.

У Запорiзькiй ОДА зазначили, що протягом 14 днiв фахiвцi ветеринарної медицини спостерiгатимуть за сiльськогосподарськими тваринами в районi спалаху хвороби. «У с. Вознесенцi (Мелiтопольський район, Запорiзька область – ред.) встановлено три блок-пости в складi працiвникiв УМВС, МНС та ветеринарної медицини з метою забезпечення заборони обiгу тварин усiх видiв та вивезення продуктiв i сировини тваринного походження з територiї неблагополучного пункту», – сказано в повiдомленнi.

Карантин на територiї Вознесенки та на прилеглiй територiї встановлено до 1 вересня 2012 року.

20 серпня в селi Вознесенка зафiксовано одиничний випадок загибелi великої рогатої худоби: лабораторнi дослiдження засвiдчили, що пiвторарiчна телиця була iнфiкована сибiркою. Власники корови, iнфiкованої сибiркою, реалiзували її м’ясо в торговельнiй мережi.
XS
SM
MD
LG