Доступність посилання

ТОП новини

Суд маніпулює часом і змістом рішення щодо Тимошенко – Власенко


Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ, що розглядає касаційну скаргу екс-прем’єра Юлії Тимошенко, вислухав аргументи її захисту та держобвинувачення, і оголосив перерву для ухвалення рішення. Головуючий суддя у справі Станіслав Міщенко не сказав, як довго триватиме перерва.

«Перерва оголошена для підготовки тексту рішення суду. Про час оголошення рішення суд повідомить всіх учасників процесу завчасно».

У відповідь на ці слова судді захисник Тимошенко Сергій Власенко звинуватив суд у маніпуляціях.

«Вперше на моїй пам’яті цей суд не називає бодай приблизного часу оголошення свого рішення. Схоже, судді намагаються маніпулювати часом і змістом ухвали. Яку, я упевнений, пишуть не вони».

Сергій Власенко припустив, що рішення касаційної інстанції у справі Тимошенко буде не раніше середини серпня, після вироку Європейського суду з прав людини, засідання якого у справі Тимошенко заплановане на 28 серпня. Юлія Тимошенко засуджена на 7 років в’язниці Печерським районним судом Києва за те, що вона нібито завдала державі збитків під час підписання газових угод з Росією 19 січня 2009 року.
XS
SM
MD
LG