Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ занепокоєні конфіскацією коштів із рахунків опозиції в Грузії


Співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи у справах Грузії висловили в вівторок занепокоєння з приводу конфіскації в Грузії коштів із банківських рахунків опозиційних сил.

Як заявили Міхаель Оструп Єнсен із Данії і Борис Цилевич із Латвії, такий крок влади Грузії підриває участь опозиції в передвиборній кампанії напередодні парламентських виборів 1 жовтня.

У суботу провідна опозиційна сила Грузії, коаліція з шести партій «Грузинська мрія», звинуватила владу в заморожуванні рахунків партій-учасниць і вилученні з них коштів, що надійшли як внески на виборчу кампанію.

Цей крок влада здійснила за рішеннями судів, які наклали на учасників коаліції великі штрафи, визнавши їх винними в порушеннях виборчого законодавства, а саме в незаконному отриманні пожертв.

Діяльність опозиційного руху «Грузинська мрія», створеного підприємцем-мільярдером Бідзіною Іванішвілі з відверто заявленою метою усунути президента Міхеїла Саакашвілі і його владу, наражається на численні дії органів влади Грузії, які звинувачують його представників у постійних порушеннях законів.
XS
SM
MD
LG