Доступність посилання

ТОП новини

ООН: Пан Ґі Мун поїде до Тегерана на саміт Руху неприєднання


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун (у центрі)
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун (у центрі)
ООН підтвердила, що її генеральний секретар Пан Ґі Мун планує наступного тижня взяти участь у саміті Руху неприєднання, що відбудеться в Тегерані.

Генеральний секретар ООН «використовуватиме можливість передати» владі Ірану «стурбованість міжнародної спільноти» щодо ядерної програми цієї країни. Також відбудеться обговорення проблем тероризму, дотримання прав людини і кризи в Сирії, ідеться в повідомленні ООН.

Візит Пан Ґі Муна до Тегерана відбудеться з 29 до 31 серпня. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу закликав генерального секретаря ООН не відвідувати Іран. США також дали зрозуміти, що вважають за краще бойкот саміту.

За словами речника ООН Мартіна Несірки, Пан Ґі Мун розуміє таку реакцію.

«Генеральний секретар чудово розуміє чутливість цього візиту, він також він чув думки тих, хто вважає, що він не повинен їхати. Але водночас генеральний секретар відчуває відповідальність за свої дії і щодо Руху неприєднання, і щодо Ірану», – наголосив речник.

Іран викликає стурбованість західних держав через свою ядерну програму. Тегеран також звинувачують у постачанні зброї сирійському режимові, а іранські лідери зазнають критики за їхню антиізраїльську риторику.
XS
SM
MD
LG