Доступність посилання

ТОП новини

Бізнесменів нагородять за працевлаштування молоді


В Україні розпочався конкурс «Народний бренд – вибір молоді»: він має визначити українського роботодавця, який пропонує молоді найкращі умови для праці та має найбільше найманих працівників віком до 35 років.

Ініціатори конкурсу – Державна служба молоді та спорту і громадське об’єднання «Альтернатива» – очікують, що завдяки конкурсу в Україні зросте увага роботодавця до молодих працівників та їхніх потреб. Про це заявив очільник об’єднання «Альтернатива» Олексій Артемчук.

«Учасники конкурсу отримають не лише матеріальну вигоду. Адже працевлаштування молоді – це конкурентна перевага і гарний інформаційний привід для самопіару. І тут, як і завжди в бізнесі, найбільше виграє той, хто перший починає. За рік-два багато компаній опікуватимуться молодими спеціалістами. І комерційний ефект від цього стане не таким виразним, як може бути зараз», – каже він.

Точного часу завершення конкурсу організатори не називають, але очікують, що він буде щорічним. Також вони констатують, що в Україні працевлаштуванням молоді та її соціальним добробутом найбільше опікується великий бізнес.

Державна служба зайнятості повідомляє, що нині шукають роботу понад 100 тисяч представників української молоді. Кожен другий, хто звертається до центрів зайнятості, – особа віком до 35 років.
XS
SM
MD
LG