Доступність посилання

ТОП новини

Президент Єгипту забороняє досудове ув’язнення журналістів


Мохаммед Мурсі, архівне фото
Мохаммед Мурсі, архівне фото
Президент Єгипту Мохаммед Мурсі своїм декретом заборонив у четвер ув’язнювати журналістів у справах, що стосуються їхньої праці, до завершення судового процесу.

Як повідомило державне агентство MENA, за цим декретом відразу звільнили редактора опозиційної газети, який перебував під вартою в очікуванні суду за звинуваченням в образі президента. Суд у Каїрі постановив узяти редактора щоденника «Ад-Достур» Іслама Афіфі під варту раніше в четвер.

Це був перший законодавчий акт, виданий Мохаммедом Мурсі відтоді, як він півтора тижня тому перебрав на себе законодавчі повноваження за відсутності в Єгипті парламенту, розпущеного за рішенням Конституційного суду. Тоді ж він відправив у відставку чільних військових країни, міністра оборони і голову Вищої ради Збройних сил фельдмаршала Мохаммеда Хусейна Тантаві і його заступника в Вищій раді Збройних сил, начальника Генерального штабу Збройних сил генерал-лейтенанта Самі Хафеза Анана.

Раніше законодавчі повноваження в Єгипті взяла на себе після розпуску парламенту Вища рада Збройних сил, яка до інавгурації Мурсі понад рік керувала Єгиптом, але передала повноваження голови держави новообраному президентові. Той крок військових вважали за намагання обмежити президентську владу Мурсі, який є висуванцем поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство». Прихильники цього руху становили більшу частину і в парламенті, обрання якого було визнане неконституційним.
XS
SM
MD
LG