Доступність посилання

ТОП новини

День Незалежності в Криму проходить без антиукраїнських провокацій


Сімферополь – У Сімферополі громадськість сама організувала святкування Дня незалежності України. Представники низки громадсько-політичних організацій автономії провели біля погруддя Тарасові Шевченку святковий мітинг, а в Дитячому парку міста організували свято «Україна дитячих мрій» і великий концерт.

Традиційно, республіканська влада не дуже активна в організації святкувань Дня Незалежності в Криму. Тут все лягає на плечі місцевих органів самоврядування і громадськості. Напередодні в місцевому парламенті пройшли урочисті збори з традиційним врученням державних і республіканських нагород, а зранку того ж дня відбулося покладання першими особами квітів до погруддя Тарасові Шевченку та урочисте підняття державного прапора. Правда, тут не обійшлося без нагадувань про вибори – на захід прийшли деякі кандидати від партії влади, а також нагнали держаних службовців із прапорами Партії регіонів, що викликало обурення представників громадськості.

У четвер у Сімферополі до Дня Незалежності відкрили виставку української вишивки, а в міському музеї – експозицію «Українці Сімферополя: між минулим і сьогоденням». За традицією, міський голова Віктор Агеєв урочисто вручив паспорти України молодим сімферопольцям.

Зранку 24 серпня близько сотні представників українських і кримськотатарських організацій зібралися біля погруддя Тарасу Шевченку. На мітингу звучали не лише політичні і передвиборчі гасла, але й вірші Тараса Шевченка українською, кримськотатарською та російською мовами.

Увечері на центральному майдані Сімферополя пройде концерт оркестру Військ берегової охорони ВМС України.

Багато різних святкових заходів проходить 24 серпня і в інших регіонах Криму, а також у Севастополі. Там, до речі, відучора на всіх кораблях Українського флоту підняті прапори розцвічування, а ввечері відбудеться святковий салют.

Важливою особливістю цьогорічного відзначення Дня незалежності на Кримському півострові є те, що не очікується жодного виступу антиукраїнських організацій, які в минулому часто активізувалися саме на це державне свято.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG