Доступність посилання

ТОП новини

Українці в Празі відзначають День Незалежності молитвою і дискотекою (ВІДЕО)


Українці в Празі відзначають День незалежності молитвою і дискотекою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Українці в Празі відзначають День Незалежності молитвою і дискотекою

Українці в Чехії святкують у п’ятницю День Незалежності у вишиванках: уранці відбулася молитва за Україну в греко-католицькому храмі святого Климента в центрі Праги, вдень представники української громади поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку в чеській столиці, а ввечері розпочався музично-танцювальний марафон.

Свято підготувала «Українська європейська перспектива» (УЄП) у співпраці з іншими громадськими організаціями українців Чехії.

«Україна як незалежна держава зараз перебуває в досить важкому становищі, і я думаю, що завдання українського народу, всіх патріотичних сил – зробити все необхідне для того, щоб ті завоювання наших дідів, наших прадідів, наших батьків, які боролися протягом століть за нашу незалежність, не пройшли дарма», – заявив в інтерв’ю Радіо Свобода голова ради УЄП Богдан Данилишин.

«Тому сьогодні, як ніколи, ми повинні об’єднатися навколо України, навколо свого народу, боротися за незалежність і будувати нашу рідну, велику і красиву Україну», – додав Данилишин.

До пам’ятника Тарасу Шевченкові в Празі привітати українців із Днем Незалежності також прийшла група білоруських активістів. Вони принесли плакат «Вбили білоруську мову – беремося за українську».

Білоруси в Празі вітають українців з Днем Незалежності біля пам'ятника Шевченкові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У програмі вечірнього свята Дня незалежності України в Празі, зокрема, виступи українських оперних співаків, які виступають на сценах Чехії, творчих колективів української діаспори Чехії. З Києва до Праги запросили гурти «Мандариновий рай» та Jazz Lyre.

Близько 22-ї години запланований феєрверк, а потім до 2-ї години ночі – «українсько-італійська» дискотека.

Вхід на заходи безкоштовний, «дрес-код» – вишиванка.
XS
SM
MD
LG