Доступність посилання

ТОП новини

Палестинська влада критикує Іран через запрошення для «Хамасу»


Махмуд Аббас, архівне фото
Махмуд Аббас, архівне фото
Палестинська національна адміністрація скритикувала в суботу Іран через те, що його влада запросила на саміт Руху неприєднання в Тегерані прем’єр-міністра адміністрації Смуги Гази, чільного представника ісламістського руху «Хамас» Ісмаїла Ганію.

Як заявили в Палестинській адміністрації, це запрошення ставить під сумнів прибуття на саміт її президента Махмуда Аббаса.

Прем’єр-міністр уряду Палестинської адміністрації Салам Файяд заявив, що запрошення Ісмаїлові Ганії – це «удар у спину палестинського національного проекту».

В Ірані речник Міністерства закордонних справ Рамін Мегманпараст заявив, що Ісмаїл Ганія запрошений на саміт як «спеціальний гість», а не як учасник.

Махмуд Аббас очолює Палестинську національну адміністрацію, яка вважається керівним органом палестинських територій, але реально контролює лише одну їхню частину, Західний берег Йордану. В іншій частині, Смузі Гази, владу ще 2007 року збройною силою захопив радикальний войовничий ісламістський антиізраїльський рух «Хамас», який створив там власну адміністрацію, не визнану у світі.

16-й саміт Руху неприєднання має відбуватися в Тегерані він неділі до кінця місяця.

Рух неприєднання охоплює нині 120 країн світу, які не є членами жодного військового блоку. Україна є в ньому спостерігачем.
XS
SM
MD
LG