Доступність посилання

ТОП новини

Учасниці Pussy Riot залишають Росію


Акція Pussy Riot відбулася в храмі Христа Спасителя 21 лютого 2012 року
Акція Pussy Riot відбулася в храмі Христа Спасителя 21 лютого 2012 року
Двоє учасниць панк-гурту Pussy Riot, яких у Росії розшукують за звинуваченнями у розпалюванні релігійної ворожнечі, залишили межі своєї батьківщини. Про це повідомляє сторінка Pussy Riot у мережі Twitter.

Хамовницький суд Москви 17 серпня засудив трьох дівчат із гурту (Марію Альохіну, Надію Толоконнікову і Катерину Самуцевич) до двох років за ґратами за спів зі словами «Богородице, Путіна прожени» в столичному храмі Христа Спасителя.

Цього тижня кримінальна справа щодо інших учасниць гурту була виділена в окреме провадження. Pussy Riot не мають постійного складу, до гурту належать до десяти людей.

Процес над Pussy Riot викликав значний резонанс в усьому світі. У день оголошення вироку в багатьох країнах відбулися акції на підтримку дівчат. У Росії проти вироку протестують досі – напередодні кількадесят людей гуляли вулицями Красноярська з заклеєними стрічкою ротами, у Москві кілька активістів намагалися пройти центром міста в характерних для Pussy Riot масках-балаклавах, але були затримані поліцією.
XS
SM
MD
LG