Доступність посилання

ТОП новини

Погода втручається у політичне життя США


Погода вкотре втручається у політичне життя США. У понеділок у місті Тампа на Флориді повинен був розпочатися з’їзд Республіканської партії, на якому єдиним кандидатом від партії на президентських виборах мав бути затверджений Мітт Ромні. Але через наближення буревію «Айзек» організатори змушені скасувати усі події першого дня з’їзду. Докладніше про ситуацію розповідає кореспондент Української служби «Голосу Америки» Руслан Петричка.

– Яка ситуація зараз у Тампі?

– Станом на цю хвилину буревій «Айзек» набирає потужності. Сила вітру в епіцентрі перевищує 100 кілометрів на годину. У деяких прибережних районах оголошена обов’язкова евакуація через небезпеку затоплення.

Саму Тампу, місто де має відбутися з’їзд, буревій, як виглядає, лише зачепить зовнішнім краєм. Втім, організатори вирішили не ризикувати і відмінили перший день з’їзду. Йдеться як про безпеку майже 50 тисяч людей, які приїхали на з’їзд, так і про небажання Республіканської партії ділити інформаційний простір з повідомленнями про руйнівну стихію.

– Коли відновить роботу з’їзд і як зміниться його програма?

Буревій «Айзек» ще не досяг піку активності і його ефект важко передбачити
Руслан Петричка
– Організатори сподіваються, що роботу з’їзду вдасться відновити у вівторок. Втім, це лише попередні плани. Буревій «Айзек» ще не досяг піку активності і його ефект важко передбачити. Губернатор Флориди, наприклад, закликав людей запастися продуктами і водою принаймні на три дні. Стільки може тривати цей шторм.

– Чому для партії важливо, щоб з’їзд відбувся?

– В першу чергу з’їзд повинен номінувати єдиного кандидата від партії на президентських виборах. Від цього залежить подальший хід його виборчої кампанії. Також з’їзд дає унікальну нагоду для партії привернути увагу медіа, а отже національну увагу до свого кандидата. За даними Республіканської партії, цей з’їзд, за кількістю журналістів, поступається хіба що олімпійським іграм. В результаті такої уваги, партія сподівається збільшити рейтинг Мітта Ромні від 2 відсотків до 10 відсотків. Нині рейтинг Ромні майже зрівнявся з рейтингом Обами і тому цей з’їзд може для нього означати перемогу або поразку на виборах. Тому республіканці хочуть провести його якнайкраще, але погода, безумовно, вносить свої корективи у їхні плани.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG