Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК просить скасувати обмеження для партiй на зняття грошей з виборчих рахункiв


Ukraine -- Voting in local elections at a polling station in Simferopol, Crimea, 31Oct2010
Ukraine -- Voting in local elections at a polling station in Simferopol, Crimea, 31Oct2010
Центральна виборча комiсiя просить Нацiональний банк України скасувати обмеження при здiйсненнi фiнансових операцiй на рахунках виборчих фондiв партiй i кандидатiв у народнi депутати для проведення ними передвиборної агiтацiї, а також забезпечити роботу банкiвських установ у вихiднi та святковi днi.

Вiдповiдне звернення до НБУ ЦВК затвердила на засiданнi в недiлю на пiдставi подань представникiв партiй Партiї регiонiв, ВО «Батькiвщина», партiї «УДАР Вiталiя Кличка», ВО «Свобода», Комунiстичної партiї.

У зверненнi зазначалося, що, незважаючи на норми закону про вибори народних депутатiв про те, що партiї можуть використовувати кошти зi своїх виборчих фондiв на рахунках у банках без обмежень, деякi з банкiвських установ усе-таки обмеження встановлюють. Зокрема, окремi банки дозволяють знiмати з вiдповiдного рахунку не бiльше нiж 150 тисяч гривень протягом одного робочого дня.

Крiм цього, партiї не можуть зняти кошти зi своїх рахункiв у вихiднi та святковi днi.

ЦВК звернулася до НБУ з проханням усунути вiдповiднi проблеми й у зв’язку зi скороминущiстю виборчого процесу забезпечити роботу банкiвських установ у вихiднi та святковi днi.
XS
SM
MD
LG