Доступність посилання

ТОП новини

Рівненський архієпископ агітує за представника влади – «Опора» (ВІДЕО)


Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій (УПЦ МП) переконує прихожан, що якщо кандидат від Партії регіонів Анатолій Юхименко переможе на виборах до парламенту, то він буде піклуватися про рідну землю і церкву. Про це кореспондентові Радіо Свобода повідомила Рівненська Громадська організація «Опора».

Після святкової літургії, яка відбулася 24 серпня, архієпископ надав слово заступникові голови Рівненської облдержадміністрації Анатолію Юхименкові, який привітав присутніх зі святом. Згодом архієпископ публічно подякував кандидатові за надану допомогу у відновленні храмів та прокладанні дороги до чоловічого монастиря.

«Нам потрібні такі люди, які піклуються і про нашу державу, і про нашу церкву, – сказав архієпископ. Я думаю, що ми, люди віруючі, знаючи те, що Ви – уродженець Ровенщини, живете тут на Ровенщині, якщо будете депутатом Верховної Ради, то ви будете й далі піклуватися про свою землю рідну, про свій народ. Бо Ви не позичений будете, ви не з Донецька там чи з Одеси, Ви місцевий», – зазначив архієпископ перед кандидатом і паствою.

У липні Анатолій Юхименко від свого імені пожертвував на церкву в місті Кореці сім тисяч гривень, вісім тисяч гривень – на церкву в селі Бриків, п’ять тисяч – на церкву в селі Харалуг та по десять тисяч на церкви у селах Межиричі та Залізниці. Згодом чиновник зареєструвався кандидатом у народні депутати саме по цьому округу.

XS
SM
MD
LG