Доступність посилання

ТОП новини

Росія максимально використає український мовний закон – Зурабов


Російська федерація активізує підтримку використання в українській освіті російської мови – оскільки підписаний у серпні закон «Про засади державної мовної політики» створює для цього нові можливості. Про це заявив сьогодні під час зустрічі з київськими викладачами російської мови посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов.

«Нами буде надана вся необхідна допомога для того, щоби потенціал цього закону в Україні був використаний максимально. Ми усвідомлюємо всі труднощі та ті виклики, які стоять перед українською освітою. Наша позиція не буде пасивною. Ми активно допомагатимемо вирішенню ваших проблем», – пообіцяв Михайло Зурабов викладачам російської мови та літератури.

Пізніше посол уточнив, що російський уряд допомагатиме розвивати викладання російської мови, літератури, та інших предметів російською мовою лише у разі, якщо про таку допомогу проситиме українська влада. Зі свого боку, заступник міністра освіти та науки України Борис Жебрівський сьогодні наголосив, що Україна готова співпрацювати з Росією у напрямку розширення сфери вжитку російської мови в освіті.

3 липня Верховна Рада прийняла закон «Про засади державної мовної політики», що викликало хвилю протестів по всій Україні. Опозиція заявляла, що закон прийнято з істотними порушеннями. Закон дозволяє використовувати російську мову в офіційному діловодстві в регіонах, в яких не менш як 10% жителів говорять цією мовою.
XS
SM
MD
LG