Доступність посилання

ТОП новини

«Олігархів пригодували іржавими трубами» (огляд преси)


Київ – Китайці допоможуть Україні заощадити на російському газі. Як інформують «Ізвєстія в Україні», «Нафтогаз України» бере у Китаю кредит у розмірі 3,6 мільярда американських доларів. Гроші підуть на перехід українських ТЕЦ із газу на вугілля. Чиновники запевняють, що це дозволить значно скоротити залежність України від імпортного газу. Експерти ж кажуть, що в масштабах країни економія буде незначною, а от екологія сильно постраждає.

Під шумок виборчої кампанії уряд Миколи Азарова одним розчерком пера вивів з-під державного контролю газорозподільні мережі. Тепер, як переконують «Вечірні вісті», наближені до влади олігархи замкнуть монополію на ринку комунальних послуг. Держава надалі не зможе втручатися у тарифну політику. Докладніше про це йдеться в статті «Олігархів пригодували іржавими трубами».

Україна підписала меморандум про поглиблення торговельної співпраці із суто політичним, «реанімованим» на початку цього року, об’єднанням, стверджує газета «День». Однак, як зауважує далі видання, якщо уважніше роздивитись текст підписаних домовленостей, то насправді жодних інструментів у торговельних відносинах із країнами СНД, а зокрема Росією, Україна не отримає. Цей документ має суто декларативний характер – «мир, дружба, жвачка». Меморандум фіксує лише наміри більш детально і узгоджено опрацьовувати всі питання взаємної торгівлі України з країнами Митного союзу і ЄЕП. Заголовок публікації – «Втягування в Митний союз...».

Бідні українці отримують менше пільг, ніж заможні. Про це, посилаючись на результати досліджень Інституту демографії, пише газета «Сегодня». Причому, чим багатші «пільговики», тим більше їм капає від держави. Експерти видання пояснюють це двома причинами: більшість пільговиків із невисокими доходами живуть в селі, де використовувати пільги неможливо. Скажімо, там немає громадського транспорту, значить, не можна застосувати право на безкоштовний проїзд. А суб’єктивна причина пільгової підтримки заможних банальна – корупція. Про це стверджується в статті «Пільги для багатих».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG