Доступність посилання

ТОП новини

Іран створює ядерну зброю, а це загроза всьому світові – сенатор Ліберман


«Ніхто у США не хоче нападати на ядерні об’єкти Ірану, але миролюбність Америки іноді в нашій історії хибно сприймали як нашу слабкість»
«Ніхто у США не хоче нападати на ядерні об’єкти Ірану, але миролюбність Америки іноді в нашій історії хибно сприймали як нашу слабкість»
Член Сенату Конгресу США Джозеф Ліберман, перебуваючи в неділю на Радіо Свобода в Празі, заявив, що є «ясні» свідчення того, що Іран прагне створити ядерну зброю. Якщо Тегеран досягне цієї мети, це створить загрозу всьому світові, наголосив сенатор.

– Я підтримую нинішній підхід адміністрації Сполучених Штатів до іранської програми розробки ядерної зброї. Ми вважаємо, що є цілком ясні свідчення, і не тільки у США, а й в агентствах ООН, що іранський режим розбудовує можливості створити ядерну зброю – багато ядерної зброї. Якщо це станеться, це стане загрозою всьому регіонові і всьому світові. Ці свідчення ґрунтуються не на наших спекуляціях, а на заявах провідників нинішнього режиму в Тегерані. Ми робимо все, що можемо, шляхом дипломатичного і економічного тиску, щоб уникнути необхідності воєнної операції. Але мені дуже шкода, що мушу зараз сказати: жоден із наших заходів анітрохи не змусив режим у Тегерані змінити його курс щодо розвитку ядерної програми.

Отож ми підходимо до місця, з якого залишається вибір тільки між двома можливостями, і не лише для США й Ізраїлю, а й для інших країн. Або ми просто сидітимемо склавши руки, і Іран стане ядерною державою й дестабілізуватиме весь регіон і почне перегони ядерних озброєнь на Близькому Сході, або ж ми будемо змушені піти на якусь воєнну операцію, щоб затримати чи знищити цю програму. Сподіваюся, що до цього не дійде. Ніхто у США не прагне і не хоче нападати на ядерні об’єкти Ірану, але миролюбність Америки іноді в нашій історії хибно сприймали як нашу слабкість. У цьому випадку, я гадаю, члени обох політичних партій у США і американський народ хочуть миру з Іраном. Але якщо Іран не відповість на це і не змінить свою ядерну програму, перспективи воєнної операції США лишаються високі.

Іран створює ядерну зброю, а це загроза всьому світові – сенатор Ліберман
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

Джозеф Ліберман є сенатором від штату Коннектикут уже чотири шестирічні терміни, з початку 1989 року. Із 2007 року він очолює сенатський Комітет із внутрішньої безпеки і урядових справ. Колишній представник Демократичної партії, він останніми роками виступає як незалежний. 70-річний Ліберман також оголосив, що на виборах цього року вже не кандидуватиме до Сенату і залишить цю посаду наприкінці цього року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG