Доступність посилання

ТОП новини

Буревій «Айзек» перетворюється на ураган біля берегів США


Ураган «Айзек» наближається до берегів США, штучно розфарбований супутниковий знімок, 28 серпня 2012 року, 16:15 GMT
Ураган «Айзек» наближається до берегів США, штучно розфарбований супутниковий знімок, 28 серпня 2012 року, 16:15 GMT
У США Національний центр ураганів повідомив у вівторок, що тропічний буревій «Айзек» (Isaac), наближаючись до американського узбережжя Мексиканської затоки, посилився до рівня урагану 1-ї, найнижчої, категорії.

За даними центру, максимальна швидкість вітрів у цьому тропічному циклоні зросла до 120 кілометрів на годину.

Якраз перед цим оголошенням президент США Барак Обама попередив мешканців узбережжя Мексиканської затоки про небезпеку значних повеней і закликав їх виконувати вказівки місцевої влади про евакуацію, якщо такі надійдуть.

Через наближення тропічного циклону попередніми днями був оголошений надзвичайний стан у штатах Луїзіана, Міссісіпі й Алабама на узбережжі Мексиканської затоки, а також у Флориді, яку «Айзек» уже минув, зачепивши краєм.

Ураган, як очікують, ударить, зокрема, по місту Нью-Орлеан якраз через сім років по тому, як це місто зазнало значних жертв (загинули близько 1 тисячі 800 людей) і матеріальної шкоди від значно сильнішого урагану «Катріна».

За прогнозами, ураган, який зараз рухається над Мексиканською затокою, сягне берега в ніч на середу за місцевим часом, який нині на 8 годин відстає від київського.
XS
SM
MD
LG