Доступність посилання

ТОП новини

Розмивання берегiв Захiдного Бугу може залишити Україну без великої дiлянки землi


Західний Буг
Західний Буг
У зв’язку зi змiною русла прикордонної рiчки Захiдний Буг у Волинськiй областi Україна може втратити 98 гектарів землі – на користь Польщi.

Як повiдомив на засiданнi постiйної комiсiї з питань екологiї та рацiонального використання водних ресурсiв Волинської обласної ради начальник Захiдно-Бузького басейнового управлiння водних ресурсiв Вiктор Бондарук, змiна русла вiдбувається у зв’язку з розмиванням берегiв рiчки. Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», Бондарчук наголосив, що на сьогоднi це природне явище вразило берегову лiнiю Захiдного Бугу завдовжки в 30 кiлометрiв i продовжує її розмивати.

З метою запобiгання подальшiй ерозiї берега та вiдторгненню великої дiлянки землi берега з українського боку на сьогоднi потрiбне змiцнення берегової лiнiї на 20 дiлянках iз 119, де iснує така загроза.

Бондарук зазначив, що вартiсть виконання цих робiт становить понад 300 мільйонів гривень.

Члени комiсiї ухвалили рiшення рекомендувати профiльним пiдроздiлам обласної ради пiдготувати та подати проект звернення депутатiв Волинської обласної ради до центральних органiв влади щодо надання коштiв на фiнансування заходiв для змiцнення берега рiчки на територiї областi.
XS
SM
MD
LG