Доступність посилання

ТОП новини

Досі не можуть відшукати кількох голів окружних виборчих комісій – КВУ


Склади окружних виборчих комісій будуть змінені, оскільки в них є випадкові люди, яких не можуть відшукати. Про це заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

«Сьогодні – останній день, коли окружні комісії мають зібратися на свої засідання. Станом на вчора більша їх половина просто не зібралася. Наприклад, кілька голів окружних комісій на Херсонщині за тими телефонами, які подані в ЦВК – вони не дійсні. Їх просто не можуть знайти, щоб зібрати людей в комісію», – сказав Олександр Черненко.

За його словами, окружні комісії не зможуть працювати в тому складі, в якому вони нині сформовані, оскільки є приклади, коли в комісії по всій Україні подані представники від однієї партії, які всі проживають в Криму.

«Тому зараз будуть постійні ротації, заміни в комісіях. Я думаю ті партії або мажоритарники, які не потрапили в ОВК будуть звертатися до тих партій і банально купувати їхні квоти в комісіях. Є в мене неофіційна інформація, що в одного діяча більш-менш відомого є печатки 19 партій, які мають право подавати своїх людей в ОВК. І зараз до офісу цього діяча велика черга за цими печатками і від кандидатів і партій, які хочуть по його квоті провести своїх людей», – сказав Олександр Черненко.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня 2012 року.
XS
SM
MD
LG