Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: імен Тимошенко, Луценка і Лазаренка в бюлетенях усе-таки не буде


Центральна виборча комісія, яка затвердила в середу форму і текст виборчого бюлетеня для голосування на виборах народних депутатів у загальнодержавному багатомандатному окрузі (за партійними списками), все ж дійшла висновку, що імен Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і Павла Лазаренка в ньому не буде, заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За його словами, до такого висновку члени Центрвиборчкому дійшли, переглянувши стенограму свого власного засідання, і попередні повідомлення, що ті імена будуть у бюлетенях, ґрунтувалися на непорозумінні.

До такого уточнення дійшло по тому, як з’ясувалося, що одна з пропозицій до нинішньої постанови – послатися в ній на попередні постанови ЦВК про відмову в реєстрації цих трьох кандидатів – стосувалася не тільки преамбули, але й додатків, у яких і перелічені імена.

Представник у ЦВК партії «Батьківщина», до першої п’ятірки списку якої належали Тимошенко і Луценко, Руслан Князевич заявляв, що в разі, коли їхніх імен у бюлетенях не буде, партія оскаржить це рішення Центрвиборчкому на підставі закону про вибори.

Під час засідання члени ЦВК звертали увагу на численні недоліки чинного нині закону про вибори народних депутатів, зокрема, його вимогу друкувати в бюлетенях перші п’ятірки виборчих списків у тому вигляді, як їх подали партії, а не за результатами реєстрації цих списків у ЦВК, або також норму, яка вимагає друкувати в бюлетенях імена і по-батькові кандидатів, але взагалі не згадує про друкування також прізвищ.

Центрвиборчком раніше відмовив у реєстрації як кандидатів на вибори Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, які були на 1-му і 5-му місцях у списку партії «Батьківщина», і Павла Лазаренка, який очолював список партії «Громада».
XS
SM
MD
LG