Доступність посилання

ТОП новини

Опозиціонеру з Луганська донецькі міліціонери влаштували «бесіду» і обшук


Луганськ – Донецький УБОЗ провів обшук у квартирі та заарештував керівника окружного штабу Луганської обласної організації партії Віталія Кличка УДАР по 105-му виборчому округу Сергія Злобіна. Таку інформацію розповсюдила прес-служба партії УДАР. Однак у міліції повідомлення спростовують і заявляють, що людина запрошена лише на бесіду. Політичні мотиви справи правоохоронці відкидають.

Представники донецького УБОЗу провели обшук у помешканні керівника окружного штабу Луганської обласної організації партії Віталія Кличка УДАР Сергія Злобіна. Про це Радіо Свобода повідомив його адвокат Ігор Чудовський. За словами адвоката, правоохоронці вилучили ноутбук, на якому була партійна документація партії УДАР. Самого ж Сергія Злобіна убозівці посадили в машину і повезли в Донецьк. При цьому, як каже Ігор Чудовський, пояснити мотиви обшуку міліціонери відмовилися.

«Оперативні працівники УБОЗу сказали, що таку інформацію вони не дають, до обшуку адвокатів не допустять. А приїхали сюди, щоб доставити Злобіна як свідка до слідчого. На запитання: «А що, була повістка чи він ухилявся від слідства?», була така сама відповідь», – розповів Ігор Чудовський.

У партії УДАР повідомили про арешт Сергія Злобіна. Голова Луганської обласної організації УДАРу Віталій Серпокрилов заявив, що «мета цього арешту – тиск на опозиційну партію та її кандидатів й усіх, хто сьогодні працює не з владою. Також це спроба зірвати візит Віталія Кличка на Луганщину, який відбудеться 30-31 серпня». За словами Серпокрилова, напередодні приїзду Кличка в Луганськ ударівцям відмовили в оренді кількох великих зал у місті.

Справа про шахрайство

Між тим у міліції цю справу з політикою не пов’язують. У коментарі Радіо Свобода керівник прес-служби Донецького управління МВС Ігор Дьомін інформацію про арешт Сергія Злобіна спростував. Він зазначив, що чоловіка запросили на бесіду зі слідчим.

«Дану особу запрошено в слідче управління для бесіди як свідка у карній справі, яка була порушена за фактом шахрайства, пов’язаного з відчуженням квартир. Справа в тому, що даний громадянин є близьким знайомим одного із підозрюваних у скоєнні шахрайства», – сказав Ігор Дьомін.

У прес-службі відмовилися відповісти на запитання, чи вилучали у чоловіка якусь оргтехніку. Станом на вечір 29 серпня Сергій Злобін перебував на допиті в міліції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG